De Wandelende Jood

 

In De Wandelende Jood beschrijft August Vermeylen de omzwervingen van Ahasverus. Sinds deze eenvoudige Joodse schoenmaker Jezus Christus de rug toekeerde op diens tocht naar de heuvel Golgotha, is hij gedoemd rusteloos de wereld rond te dolen. Ahasverus zoekt soelaas voor zijn existentiële twijfels in seks en drank en belandt in hel en hemel vooraleer hij gelouterd kan terugkeren naar de aarde, overtuigd van het goede en met geloof in solidariteit en menslievendheid. Hoewel een bijbels verhaal aan de oorsprong ligt van het boek, schreef August Vermeylen met De Wandelende Jood geen christelijke parabel. Het is een gevierde filosofische roman vol symbolisme over de verschillende levensfases van de mens.

Herwig Deweerdt maakte van De Wandelende Jood een unieke theatervertelling die voor het eerst te zien is op een Vlaams podium. Voor zijn bewerking zocht Herwig steun bij zijn kompaan Dirk De Strooper, een meester in het maken en manipuleren van marionetten, schimmen en objecten. Vertrekkend van ‘des objets trouvés’ creëert Dirk een eigen wonderlijke wereld die je samen met de verhalen meezuigt in de lotgevallen van de zoekende Ahasverus. De sopraan Isabelle Eisenstein zingt speciaal voor deze voorstelling uitgekozen composities.

De première van deze voorstelling vond plaats op 6/4/2011 in de kunstbib van de Gentse Universiteit en kreeg zeer lovende reacties. Er zullen zeker nog twee voorstellingen volgen in Brussel. Meer informatie zult u daarover vinden op onze website www.vermeylenfonds.be.

Foto: Sarah Mistiaen

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Theater, Uncategorized

Een Reactie op “De Wandelende Jood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s