Cultuur kent vele gezichten

Een brede kijk op de wereld

Het Vermeylenfonds is een culturele vereniging met een vrijmoedige kijk op de maatschappij. Een kijk die zich niet laat beperken door politieke, ideologische en religieuze overtuigingen.

Een kijk die we graag delen met anderen. Kritische ingesteldheid, verdraagzaamheid en solidariteit zijn onze maatstaven voor een strijdbaar engagement. Dat engagement vloeit voor uit onze drie pijlers, die bijdragen tot een waardige samenleving: socialistisch, humanistisch-vrijzinnig en Vlaams.

Vanuit plaatselijke afdelingen, verspreid over heel Vlaanderen, organiseren we activiteiten en bezoeken we culturele evenementen in de breedste zin van het woord. Wie dat wenst, kan ook zelf actief meewerken in een plaatselijke afdeling.

DEBAT

Met de discussieavonden zet het Vermeylenfonds een lange traditie voort. Wij behandelen uiteenlopende onderwerpen, gaande van menswaardig sterven tot de geschiedenis van Congo. Schrijf je in, luister mee, deel je mening en verrijk je wereldbeeld!

THEATER, MUZIEK en LITERATUUR

Klassieke en popconcerten, theater, dans en literatuur. Wij maken voor jou een uitgekiende selectie en laten je genieten van woord en snaar, de stilte en de storm, de lach en de traan.
We hebben ook eigen producties zoals ‘El dia de la luz’ (Pablo Neruda), ‘Me-ti’  (Bertolt Brecht), ‘Die kat kwam weer’ (apartheid), ‘De Wandelende Jood’ (August Vermeylen). Elk van deze producties zijn pareltjes gebaseerd op een tijdloos gegeven in de literatuur, het samenleven en het mens-zijn, met een gezonde portie zelf- en maatschappijkritiek.  

Muziekliefhebbers die de organisatie in eigen handen willen nemen, krijgen via het Vermeylenfonds hiertoe de kans. Zo is het muziekfestival Vinderhoutse Vingers uitgegroeid tot een vaste waarde in het circuit van de wereldmuziek.

MUSEA

Van Brussel tot Parijs of Berlijn. Geen enkele stad blijft voor ons geheim. We doorzoeken haar musea, haar parken en steegjes. We proeven haar culinaire specialiteiten en luisteren naar haar verhalen. Een belevenis om nooit te vergeten.

KUNST

Wij bezoeken niet enkel musea, maar bieden ook een platform aan kunstenaars via tentoonstellingen en publicaties. Daarnaast organiseren we kunstwedstrijden. Open je wereld en laat je meeslepen…

GENIETEN

Cultuur kent vele gezichten. Het verkennen van die culturele inspiratiebronnen is nog veel boeiender als je dat samen met anderen doet. Geniet van onze vele daguitstappen, een wandeling in de vrije natuur of gewoon het gezellig samenzijn.

INTERCULTUREEL ONTMOETEN
 Oog voor de ander, met de klemtoon op zijn cultuur en achtergrond. Op een speelse manier laten wij je kennismaken met andere werelden, die tot nog toe voor jou verborgen bleven.

REIZEN

Tango in Argentinië, Cubaanse sigaren, een rondreis door Israël. Jaarlijks organiseren wij een internationale reis naar boeiende plekken, vol avontuur en geschiedenis, met afwisselend ontspanning en leerrijke bezoeken tegen een aantrekkelijke prijs.

www.vermeylenfonds.be

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Vermeylenfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s