Hilde Braet wint Max van der Kamp Scriptieprijs

De tweejaarlijkse Max van der Kamp Scriptieprijs voor de beste Nederlandse of Vlaamse masterscriptie op het terrein van cultuureducatie werd dit jaar gewonnen door Hilde Braet (Master in de Cultuurwetenschappen, VUB) voor haar Masterthesis “Aspecten van ethische fotografie. Onderzoek naar de mogelijkheden van het medium fotografie om een bijdrage te leveren aan emancipatorische processen, weerbaarheid en welbevinden” (promotor: Prof. Dr. J. Swinnen).
Uit 59 inzendingen werden vijf scripties genomineerd. Uiteindelijke koos de jury voor de paper van Hilde: “De keuze voor fotografie is origineel, en de relatie met empowerment en ethiek is maatschappelijk heel relevant. De scriptie is helder geschreven, en de gekozen voorbeelden zijn niet beperkt tot fotografie. Hiermee laat Hilde Braet zien dat het thema heel goed vertaald kan worden naar andere terreinen.”

De protrettenreeks, ‘Zelf(in)beeld’, die Hilde Braet ontwikkelde in samenwerking met het Vermeylenfonds, maakte onderdeel uit van deze scriptie.

Bron: www.vub.ac.be 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s