Momenten in profiel

 

Momenten in Profiel is een verrassende en hoogst originele ‘autobiografie’ waarin de bekende Brusselse politica, feministe en hoogleraar Lydia Deveen –De Pauw haar levensloop ‘schetst’ aan de hand van tientallen door haarzelf getekende portretten en persoonlijke, niet zelden eigenzinnige commentaren en aantekeningen daarbij.

Lydia tekende tussen 1941 en 2011 honderden personen, onder wie bekende Vlamingen, vooral Brusselaars, uit de culturele, academische en politieke milieus. Voor dit boek heeft ze een selectie van de portretten gemaakt en ze ‘geduid’ met commentaren, anekdoten, gebeurtenissen en standpunten.

Momenten in profiel is een visueel verrassende en intellectueel prikkelende weerspiegeling van een druk en boeiend leven tijdens een periode waarin onze samenleving heel sterk evolueerde.


17/9/2011  Boekvoorstelling Momenten in profiel

Rond het verschijnen van het boek van het boek Momenten in profiel van Lydia Deveen-De Pauw (cf p.21) organiseert het Vermeylenfonds i.s.m. de Vermeylenkring Brussel een cultureel evenement rond kunst, politiek en ethiek met een publieksgesprek ingeleid door Jan Goossens, directeur KVS, presentatie van de publicatie door Elke Roex, Viona Westra en Filip Moeykens, voordracht door Chris Lomme en François Beukelaers en opening van een tentoonstelling met tekeningen van Lydia Deveen-De Pauw, inleiding Jeanine Lambrechts. Muzikale omlijsting Emballage Kado o.l.v. Mars Moriau.

Zaterdag 17 september om 14.30u
Locatie: Zinnema, Veeweidestraat 24-26, 1070 Brussel
Inkom: gratis
Info:  Vermeylenkring Brussel, Kris De Vroede: krisdevroede@scarlet.be – (0475)76 37 15
Organisatie: algemeen secretariaat Vermeylenfonds, Vermeylenkring Brussel, Zinnema en ASP met steun van de Mens.nu, VGC en de Vlaamse minister bevoegd voor Brussel

Het boek kan men bestellen via het secretariaat van het Vermeylenfonds, Tolhuislaan 88, 9000 Gent, telefoon: (09)223 02 88 – e-mail: info@vermeylenfonds.be . Voorintekening tot 17 september 2011 tegen de voordelige prijs van 25 euro i.p.v. 29,95 euro, te storten op rekeningnummer :                  001-1274522-18 van het Vermeylenfonds met vermelding van boek Lydia Deveen. Men kan het boek afhalen op de boekvoorstelling op zaterdag 17 september in Zinnema, Veeweidestraat 24-26, 1070 Brussel of op het secretariaat van het Vermeylenfonds. Eventuele verzendingskosten: 5 euro.

Lydia De Deveen-De Pauw, Momenten in profiel, Brussel, ASP, 2011, 240 pp, 29,95 euro

Hardcover, geïllustreerd, formaat 23 x 27,50 cm.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cultuur, Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s