Gentenaar Hugo De Vos wint provinciale prijs voor sociaal-cultureel volwassenenwerk 2011

Hugo De Vos uit Drongen wint de tweejaarlijkse prijs voor sociaal-cultureel volwassenenwerk. Deze prijs wordt toegekend voor uitzonderlijke verdiensten of bijzondere inspanningen op het vlak van het sociaal-cultureel volwassenenwerk in Oost-Vlaanderen. Hugo De Vos zette zich meer dan 30 jaar in voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk.
Met deze prijs wordt zijn belangrijke rol erkend die hij jarenlang met grote gedrevenheid speelde in de sector van het sociaal-cultureel volwassenenwerk. Hij is gekend voor zijn grote inzet en beschikt over een zeer breed netwerk niet alleen in de eigen sector maar ook in de ruime sector van cultuur.

Hugo De Vos stond mee aan de wieg van de Federatie van Organisaties voor Volksontwikkelingswerk afgekort FOV en werd in 2000 directeur.
De FOV verdedigt sinds 2000 de belangen van de gesubsidieerde sociaal-culturele organisaties bij overheden en bij andere beleidsinstanties.

Bezieling

Onder de bezieling van Hugo De Vos groeide de FOV uit tot de referentie voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk in Vlaanderen. Hij leidde de FOV 10 jaar lang door woelige wateren en werkte zeer intensief mee aan het tot stand komen van het decreet voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk in 2003. Bij het verdedigen van de sector vond hij een mooi evenwicht tussen het verdedigen van de belangen en de coaching van alle betrokken organisaties. Sinds 1 januari 2010 is Hugo De Vos met pensioen. Zijn blijvend engagement op vrijwillige basis voor de sector na zijn pensionering is tekenend voor hem.

De jury bestond uit Nele Cornelis, Luc De Droogh, Willem Elias, Kaat Peeters en Griet Verschelden. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 5 000 euro.

 

Bron: Het Nieuwsblad
Auteur: Karel Van Keymeulen

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Cultuur, Socialisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s