Lezersbrief

Aan A.C. (een reactie op https://vermeylenfonds.wordpress.com/2011/08/25/socialisten-naar-katholiek-onderwijs/, te vinden op deze blog)

Het moet me van het hart. Ik heb genoeg van die voortdurende aanslepende komedie.
Na uw bijdrage te hebben gelezen, ben ik echt moedeloos geworden. Wat zal uw schrijven veranderen aan leidinggevende socialistische politici, die hun kinderen uitdagend naar het katholiek onderwijs sturen? Helemaal niets, want u hebt niet de minste inspraak bij die bonzen. Zij dulden geen kritiek. Wat kan het hen toch deren dat men hun huichelachtig masker zichtbaar maakt, want ze hebben niet de minste voeling meer met hun leden. Om te beginnen moet de verandering bij hen gebeuren, daarna zal men hier wel volgen. Ze zijn zich zodanig hooghartig bewust van hun gelijk als verkocht sociaal-liberaal en voelen zich danig gevleid met een braaf onderworpen en voorbijgestreefd ‘dng’ (de nieuwe gemeenschap), die bladzijden vult over angst bij Kierkegaard, Heidegger en Sartre, voor wie dit nog leest.
Wij leven hier en nu in deze zeer onveilige tijd en angst kan men niet onderdrukken door gedoogbeleid uit lafheid. Men sleurt er dan nog de vrijzinnigheid bij als enige uitweg om ons daarop antwoord te bieden. Mogen we dan ook weten waarmee die vrijzinnigheid ons wijzer kan maken, in verband met de angst voor het aan de gang zijnde verrottingsproces van het socialisme?

Julien Vanelstraete

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Lezersbrief, Socialisme

Een Reactie op “Lezersbrief

  1. Filip

    Zoveel ” bashing ” dezer dagen, terwijl ” compliments ” ook eens goed kunnen doen ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s