Een liefdesspektakel met pit

In groten getale kwamen de nieuwsgierigen afgezakt naar de Tinnenpot in Gent, waar op 15 februari het heidense liefdesfeest Lupercalia werd gevierd, een event waar jong en oud zich mocht bezondigen aan het rondstrooien van kusjes en feromonen. De avond startte met een gratis glas cava en een liefdespraline die de harten meteen in vuur en vlam zetten. Goedgeluimd stroomden de talrijke bezoekers binnen. Bij het wellustig aperitief overliep presentatrice en gastvrouw van het spektakel Thalia Tsé het programma van de avond, waarna professor en inspirator van het spektakel Willem Elias de inmiddels aangegroeide massa met een zinnenprikkelende toespraak opwarmde. Enkele humoristische woordspelingen later barstte het applaus los en verspreidden de bezoekers zich over de verschillende acts van het evenement. Met een ‘Huwelijksaanzoek’ van Jo Decaluwé, ‘Mieke Maaike’ door Lucinda Dusoleil en ‘De biechtstoel’ door Griet De Sutter zaten de zalen afgeladen vol en konden de bezoekers zich verlustigen aan erotisch getinte voorstellingen. Voor zij die zich niet meteen aan pittig theater wilden wagen, werd de Witte Zaal door kunstenaar Peter De Cupere omgetoverd tot een geurenparadijs.

Meisjes en jongens met een ‘smell me’-T-shirt vlogen je er letterlijk rond de hals en lieten er een stempeltje met feromonen achter. Maar je kon ook zelf je signatuur vereeuwigen door je lippen te verven met één van de talloze kleurrijke lippenstiften en een zoen achter te laten op het naar lentebloesem geurende doek tegen de muur.
In dezelfde zaal kon je je eveneens vergapen aan de projecties van fotograaf Filip Naudts: De twee jonge vrouwen Eline De Munck en Kaat Bollen bedreven er hun Franse kus met een spiegel of tegen het raam en lieten genotvolle zuchten door de zaal weergalmen. Parels van hete adem gleden de witte muren af, maakten de avond nog een tintje zwoeler.

Na de voorstellingen liep Lupercalia verder door in de balkonzaal, waar de meisjes van Polefun een sterk staaltje van paaldansen brachten. Acrobatiek in combinatie met erotiek: het doet al eens de fantasie op hol slaan. Aan het daverend applaus te horen waren de bezoekers alvast overtuigd van deze symbiose. De benen vlogen alle kanten uit, de spieren werden opgespannen en de sierlijke bewegingen van de paaldanseressen leken zo ontzettend moeilijk dat veel vrouwelijke bezoekers  al begonnen te blazen bij de gedachte eraan.
Na de energieke prestaties van Polefun was het de beurt aan ons canapé-panel. La fille d’O Murielle Scherre, columniste en journaliste Fleur Van Groningen en seksuologe Kaat Bollen bogen zich over enkele seksuele taboes die nog steeds de wereld niet uit zijn en lieten zich daarbij modereren door Francis Weyns. Drie kwartier later mocht de Belgisch kampioene in het paaldansen het debat afsluiten met enkele verbazingwekkend vloeiende bewegingen. Het publiek werd er bijna wild van.

 
De avond sloten we wijselijk niet te laat af met een vrij podium, waar dichters Gustaaf De Meersman, Dorien De Vylder, Coenraad De Waele en Hans het publiek in alle intimiteit de nacht instuurden…

Wij droomden alvast van een tweede Lupercalia volgend jaar.

(Foto’s Chantal De Cock)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cultuur, Liefde, Seksualiteit, Theater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s