Mind the book!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 maart vindt in Vooruit de 2e editie van Mind the Book! plaats. Het belooft een rendez-vous te worden voor de liefhebbers van brandend actuele thema’s, uitgesproken meningen en het betere boek, zowel non-fictie als fictie.
De rode draad doorheen het festival is de boekenbeurs waarop Boekhandel Walry en diverse uitgeverijen een kwalitatief boekenaanbod presenteren, met als focus de thema’s van het festival.
Elke avond is er een keynotelezing en op zaterdag en zondag zijn er overdag 5 uurblokken met telkens 3 gesprekken in 3 verschillende zalen. In totaal is er keuze uit 15 debatten of lezingen per dag!
Hieronder vindt u enkele tips en op http://www.mindthebook.be staat het volledige programma.

 De Arabische lente: Syrië en Tunesië

Maarten Zeegers en Leen Vervaeke twee journalisten die rechtsreeks in contact kwamen met de inwoners en de rebellen in Syrië en Tunesië doen hun verhaal. Leen vervaeke pende haar ooggetuigenissen neer in “De Jasmijnrevolutie”.

            Zaterdag 10 maart  15:30, Dansstudio Vooruit

 

 

“De loopjongen” van Gerrit Komrij

Dichter, prozaïst, criticus, polemist, essayist, vertaler, toneelschrijver en bloemlezer Gerrit Komrij gaat in gesprek met Piet Piryns over zijn nieuwe roman “De loopjongen”, een verhaal over een jongeman opzoek naar vriendschap.

                  Zaterdag 10 maart 14:30, Theaterzaal Vooruit.

 

 

 

 

Samen/Leven

Paul Cliteur veroordeelt de goddelijke beveltheorie, religieuze zelfmoordterroristen en de invoering van de sharia. Zijn progressieven als het erop aankomt te laf om de liberale kernwaarden te verdedigen?

Een zoektocht naar harmonie in een gesprek met opiniemaker en kernlid van Denktank Liberales Dirk Verhofstadt Zondag 11 maart 13.30, Domzaal Vooruit

SLOTLEZING: SUSAN NEIMAN

Prof. Susan Neiman is auteur van enkele spraakmakende boeken waaronder ‘Evil in Modern Thought: An Alternative History of Philosophy’ en haar meest recente werk ‘Moral Clarity: A Guide for Grown-Up Idealists’ (vertaald als ‘Morele helderheid: Goed en kwaad in de 21ste eeuw’). Ze licht haar ideeën toe in een lezing.

                  Zondag 11 maart 19:00, Theaterzaal Vooruit

                                                             

Bekijk zeker ook eens de andere thema’s van het festival op www.mindthebook.be.
Mind the book
Vr 9 t/m zo 11.03
Locatie: Vooruit – Sint-Pietersnieuwstraat 13, 9000 Gent

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s