Goe weer aan de Zuid

 Foto Frederiek Vande Velde
(uit De Standaard)

 Het wordt een echte gewoonte om elke week over Track iets te moeten melden, niet over de massale overrompeling door het publiek, maar over de kunstwerken die verdwijnen, beschadigd, gestolen of gesloten worden. Deze week is dat niet anders, nu verdween er een letter van het kunstwerk van Mekhitar Garabedian dat tegen de gevel van het vleeshuis langs het water staat opgesteld. Het werk “search and destroy” kreeg af te rekenen met waar het zelf toe oproept. Er werd eerst nog gekeken of het geen taalcorrectie was die men had door gevoerd, alras bleek het om enkele vandalistische snoodaards te gaan.

De boekenkasten van Bartolini in Track in de tuin van de St.Pietersabdij “ bookyard” worden permanent leeg gehaald en zo ontstaat er ook daar een probleem, want seffens heeft men geen boeken meer in de kasten. Iedereen mag daar nu zijn oude boeken gaan zetten en aan diegenen die daar proletarisch zijn gaan winkelen is gevraagd om de meegenomen boeken terug te brengen. Volgens de organisatoren zijn alle boeken welkom en velen van aan de Zuid zijn alvast hun boeken daar gaan neer zetten. Binnenkort opent er een Track café de deuren aan het SMAK en komt een catalogus van de tentoonstelling uit. Bij Track hoopt men op goe weer (of toch beter).

Aan de Zuid was het de voorbije week alvast geen goe weer, de Gentse flikken hielden daar een opgemerkte razzia, wellicht tot verrassing van velen. Er werden alcoholcontroles doorgevoerd en overlastboetes uitgedeeld. Het was lang geleden dat men daar in de red light district zoveel volk over de vloer zag komen. De werkende dames zagen hun cliënteel op de vlucht slaan voor de politionele aandacht en toen er hen vragen werden gesteld, werd altijd geantwoord: “I know nothing, I am from Barcelona” ( of van ergens anders).

Overigens wil onze Burgemeester die hele nannekensnest weg van de Zuid en uit de stad. Het enthousiasme van mijn vriend de Burgemeester van Brugge om dat bij hem te vestigen, is bijzonder klein. Het is het overwegen niet waard, zo liet hij weten, hij heeft al genoeg seksschandalen in zijn stad gehad, dat moet nu eens afgelopen zijn. Hij heeft voorgesteld om het in de zee, naar het evenbeeld van de windmolenparken, te vestigen. Dan pas kunnen er echte pleziervaartuigen ingezet worden. Het goe weer aan de Zuid zou voor de dames in kwestie dus wel eens definitief over kunnen zijn.

Wel is mijn vriend bereid een camion oude telefoonboeken van Brugge en omgeving ter beschikking te stellen voor het kunstwerk van Bartolini in de tuin van de St. Pietersabdij en ook een camion stadgidsen van Brugge, kwestie van ook een beetje aan marketing te doen.

Het was daar aan de Zuid trouwens zeer druk in de voorbije dagen want onze Bart, geflankeerd door onze Siegfried, landde daar met een campagnebus en hield toespraken met een megafoon. De dames aan de Zuid vreesden voor een nieuwe razzia, maar na een tijd begrepen ze dat het hier geen politionele aandacht betrof. Gelukkig dat die campagne niet samenviel met de razzia anders had onze Siegfried weer moeten vaststellen dat de aandacht voor hem toch zeer groot is. Niets daarvan echter en dus reden ze vrolijk door naar de Schaapstal aan het Emile Braunplein om er verder toespraken te houden. Daar gekomen stelden ze ook vast dat het Café nog niet open is en dus gingen ze er één drinken op de Koornmarkt en bij Pol van het Dreupelkot. Het is niet bekend hoe laat ze weer huiswaarts vertrokken zijn.
De verkiezingskoorts blijft dus maar stijgen in de stad, zo is er zelfs één die nog voor de verkiezingen al overloopt van de ene lijst naar de andere en nu al op twee lijsten heeft gestaan, volgens mij een record. Hij steeg ook op zijn nieuwe lijst gevoelig in de ranking, als hij met deze snelheid blijft veranderen van lijst wordt hij seffens nog lijstrekker.

 Ook in de Capitole aan de Zuid is het geen goe weer, want ze stelden vast dat de Cultuursubsidies voor hun Musicals op nul is gezet, althans zo blijkt dat uit de cijferlijsten op het Internet. Ons Joke moet nu ook daar de gemoederen bedaren.

De Zuid was dus de voorbije week “the place to be”, het was daar nochtans geen goe weer.

 Da moe kunnen in Gent!
22 juni 2012
Dany Vandenbossche

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Cultuur, Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s