Marleen Temmerman vertelt

©Saskia Vanderstichele 

Op donderdag 27 september organiseert Vermeylenfonds Vlaams-Brabant een interview met Marleen Temmerman naar aanleiding van haar nieuwe functie als directeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie. Ze wordt er hoofd van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO).

De Wereldgezondheidsorganisatie is een gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties. De WGO heeft tot doel om de gezondheid van de wereldbevolking te verbeteren. Dit doet de organisatie met behulp van inentingsprogramma’s en programma’s ter bestrijding van besmettelijke ziektes. Ook ontwikkelt de WGO programma’s op het gebied van gezinsplanning, voedingsleer, verpleging, medische opleidingen en waterzuivering. Het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de WGO stimuleert landen over de hele wereld om hun onderzoekscapaciteit uit te bouwen en in te zetten om de moeder- en kindzorg, de gezinsplanning, en de behandeling van infecties en kankers te verbeteren.

Vooraleer Marleen Temmerman richting Genève vertrekt, heeft zij nog een plaatsje in haar agenda voor het Vermeylenfonds kunnen voorzien om onder andere te vertellen over hoe de procedure is verlopen om tot directeur te worden gekozen, wat haar taken zullen zijn en wat zij zoal wenst te verwezenlijken. Daarnaast zal haar rijkgevulde carrière belicht worden evenals welke persoonlijke ambities zij nog koestert. Marleen Temmerman zal over al deze thema’s geïnterviewd worden door Viona Westra.

Nadien wordt er een receptie aangeboden door de stad Leuven.

DATUM 
donderdag 27 september 2012 om 20u00 in de gotische zaal van het stadhuis, Grote Markt 9, 3000 Leuven.
Inkom gratis
 
INFO 

AVF Vlaams-Brabant ism. AVF Leuven – Tom Cools – 0486 78 02 34 – tom@vermeylenfonds

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Europa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s