Neem deel aan de infosessies van NewB

logo bankmee construisons

Het August Vermeylenfonds wil een nieuwe coöperatieve bank oprichten. We willen dit samen doen met meer dan 50 andere middenveldorganisaties zoals Greenpeace, 11.11.11, Oxfam Solidariteit, de Gezinsbond, verscheidene Franstalige organisaties, vakbonden en een tiental bankiers.

Een ambitieus project… Waarom geloven wij erin? Om de crisis van het financiële systeem op te lossen is een positief antwoord noodzakelijk. De bank die wij in gedachten hebben, stelt de klant echt centraal, plaatst hem zelfs mee aan het stuur. We willen een eenvoudige bank, die alle gangbare producten aanbiedt aan correcte voorwaarden. Een ethische, rechtvaardige en solidaire bank die de referentie wordt voor grootbanken. Een professioneel beheerde bank die nauw samenwerkt met het maatschappelijk middenveld. Een bank die haar kredieten toespitst op de transitie naar een meer duurzame economie. Een coöperatieve bank waar je werkelijk je zeg hebt en waar de belangen van de coöperanten (jij?), de klanten en het personeel in evenwicht zijn en gerespecteerd worden. Kortom, een bank waar je je thuis voelt, waar je graag wil aan meewerken en die je zou aanprijzen bij vrienden en kennissen.

Hoe haalbaar is dit voornemen? Dat wil de Europese Coöperatieve Vennootschap New B uitzoeken. New B is een voorlopige naam, daarom vind je er nog maar weinig van terug op het internet. Bovendien is het initiatief nog wat stil gehouden tot aan de lancering op 24 maart.

 Hoe zal New B werken? De ambitie is geïnteresseerden samen te brengen in de coöperatie New B om vervolgens, met de leden, organisaties en burgers, de bank op te bouwen. Stap voor stap de plannen concretiseren, samen: we zetten hoog in op participatie. Concreet zullen in heel het land een 100-tal infoavonden plaatsvinden. Daar worden de grote lijnen van het project voorgesteld. In Vlaanderen passeert de New B Tour onder meer op:

– 26/03 in Antwerpen
– 16/04 in Gent (meerdere data!)
– 17/04 in Leuven
– 22/04 in Hasselt
– 27/05 in Brussel (meerdere data!)
– 23/05 in Oostende

Deze lijst is niet volledig! Gedetailleerde en actuele info vind je op www.ikbankmee.be

Wat kun je verwachten op zo’n infosessie? Marc Bontemps of Dirk Barrez vertegenwoordigen New B en leggen het initiatief uit. Ze nodigen uit tot vragen en geven antwoord. Iedereen kan ook onderling ideeën uitwisselen over de oprichting van een nieuwe bank. Je bent hartelijk uitgenodigd op deze infosessies van de New B Tour!

 745_banner_nieuw_nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Economie, Vermeylenfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s