‘Au coer volant’ in Antwerpen

afficheAPEN-2klOp 2 augustus 1933 ontmoeten James Ensor en Albert Einstein elkaar in het restaurant ‘Au Coeur Volant’ in De Haan.
Einstein was op dat ogenblik wereldberoemd, had de Nobelprijs voor natuurkunde ontvangen en de wetenschappelijke wereld grondig door elkaar geschud met zijn artikelen over de relativiteitstheorie.
Als Jood en overtuigd pacifist was hij op de vlucht voor de gruwel van het opkomend nazisme in Duitsland.
Ensor was, na een moeilijke start, een internationaal erkend artiest, die met zijn heel aparte stijl de kunstwereld had weten te overtuigen van zijn uniek talent.

Waarover beide heren tijdens het diner hebben gepraat, hebben we het raden naar, maar uit nader onderzoek is gebleken dat beiden bijzonder gecharmeerd waren door de bevallige dame die hen tijdens de maaltijd bediende.

Op 18 mei 2013 ontmoeten Kurt Defrancq en Jean Paul Van Bendegem elkaar in het gelegenheidsrestaurant ‘Het Vliegend hart’ in Antwerpen.

Waarover beide heren tijdens hun diner zullen praten, komen we alles te weten. Niet gehinderd door de aanwezigheid van pottenkijkers, spreken de professor en de acteur vrijuit over leven, liefde en werk. Vermits beiden goed van de tongriem zijn gesneden, zorgt hun ontmoeting niet alleen voor verbaal vuurwerk maar ook voor poëtische amuse-gueules, die vakkundig bereid worden door chef, regisseur en acteur Herwig De Weerdt.

Of ze ook gecharmeerd raken door de uiterst bevallige dame die hen tijdens de maaltijd bedient, kom je te weten als de voorstelling bijwoont ….

Zo kan je binnengluren in de interne keuken van kunst en wetenschap, Ensor en Einstein, maar mag je vooral proeven van de bekentenissen van twee heren ‘Qui ont le talent d’ être vieux sans être adulte.’

Info & tickets: www.vrijzinnigantwerpen.be

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Activiteit, Cultuur, Theater, Vermeylenfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s