Het Herman Teirlinckhuis moet open blijven!

HTH
Onderstaand bericht is niet van het Vermeylenfonds zelf, maar van de vzw Zenne en Zoniën, en vindt u op  http://www.ipetitions.com/petition/hthmoetopenblijven/

Het gemeentebestuur van Beersel heeft beslist het Herman Teirlinckhuis te sluiten vanaf 2014, er reeds dit najaar geen activiteiten meer te organiseren en zo mogelijk de vaste collectie over te dragen aan een andere erfgoedbeheerder.

Burgmeester en schepenen motiveren dit vanuit de beperkte publieke belangstelling en de financiële noden van de gemeente, maar gaan hiermee wel in tegen de eigen visietekst die ze bij hun aantreden publiek maakten. Deze beslissing is ronduit schandalig!
Het bestuur toont hiermee aan dat het de figuur van Herman Teirlinck enorm onderschat, terwijl deze meer nog dan Hugo Claus bvb zijn stempel heeft gedrukt op ons theaterleven en ook op vele andere terreinen actief was. Het HTH is de meest magische plek in de Brusselse rand waar de voorbije decennia de meest fantastische tentoonstellingen van jonge en gevestigde kunstenaars plaatsvonden.Het bestuur heeft bij mijn weten tevens nagelaten vroeger reeds op zoek te gaan naar externe financiering. Door deze beslissing ontloopt het zijn eigen verantwoordelijkheid en zet het hogere overheden voor het blok. Met deze petitie willen we Burgemeester Vandaele en het schepencollege vragen hun beslissing te herroepen en het museum verder open te houden tot minstens 2015 om zo op ordentelijke wijze met de steun van andere overheden de toekomst van deze parel te vrijwaren. We roepen vooral de inwoners van Beersel zelf en de nationale kunstenaarsgemeenschap op om deze petitie te ondertekenen –) http://www.ipetitions.com/petition/hthmoetopenblijven/

UPDATE: de vzw Zenne en Zoniën organiseert samen met de Stichting Herman Teirlink, Passa Porta en vele anderen nu zondag 8 september vanaf de middag “Boterhammen in de Teirlincktuin”. Het precieze programma volgt eerstdaags op: http://www.zevendekracht.tk/ en op Facebook: https://www.facebook.com/events/534032986669916/ Kom massaal uw steun betuigen en breng gerust je picknick, geuze en anders schoon volk mee!

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Activiteit, Actueel, Cultuur, Theater

Een Reactie op “Het Herman Teirlinckhuis moet open blijven!

  1. Dirk Joris

    Het vermeylenfonds zou toch beter haar bronnen nachecken, vóór ze klakkeloos berichten overneemt zonder de auteurs van de berichten hierachter te kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s