Tickets Manifiesta te koop! Kom ons ggo-debat bijwonen!

Het Vermeylenfonds verkoopt acht TICKETS voor MANIFIESTA volgende week zaterdag 21/9, aan tien euro/ticket. Check de website (www.manifiesta.be) voor alle info en mail naar caroline@vermeylenfonds.be

logo

En terwijl u daar bent, mag u zeker niet vergeten naar het ggo-debat te gaan dat het Vermeylenfonds samen met het Masereelfonds heeft georganiseerd.

GGO’s: ‘(on)verantwoord knutselen met eten en milieu?

Na de actie op het aardappelveld in Wetteren blijven de genetisch gemanipuleerde organismen (GGO’s) indringende vragen oproepen. Over de zware straf voor actievoerster Barbara Van Dijck, maar ook over de grond van de zaak. Dragen GGO’s wel bij aan een betere voedselproductie? Maken de gentechnologie en het patentengedoe dat erbij hoort de boeren niet nog meer afhankelijk van enkele door winst gedreven multinationals? En wat met de gevaren voor biodiversiteit en menselijke gezondheid? De kwestie wordt enkel nog actueler door de onderhandelingen over het vrijhandelsakkoord tussen de VS en EU. Want genetische manipulatie wordt algemeen toegepast in de Amerikaanse landbouw. Krijgen wij straks GGO’s op ons bord? En moeten we daar blij mee zijn?

Met: Greet Riebbels (Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek), Godelieve Gheysen (Ugent), Barbara Van Dijck, Luc Van Krunkelsven, Alma De Walsche (moderator)

ggo's

Barbara Van Dyck- Waakzame activiste in de ogen van velen, vandaal en bendeleidster in de ogen van het gerecht?

Op 29 mei voerde de Field Liberation Movement in Wetteren actie tegen een proefveld met genetisch gewijzigde aardappelen. De reactie van de politieke, wetenschappelijke en media-wereld was enorm. Na een kort gesprek werd Barbara Van Dyck, die als woordvoerster was opgetreden voor de actievoerders, op staande voet ontslagen door de KUL. Het platform ter ondersteuning van Barbara Van Dyck werd in 2011 genomineerd voor de prijs Solidair. Informatie over het ‘patattenproces’ kan u lezen in de krant Solidair: “Patattenproces criminaliseert activisme”

Dit debat wordt georganiseerd door

Logo Masereelfonds

August Vermeylenfonds

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Activiteit, Actueel, Debat, Ecologie, Economie, Ethiek, Europa, Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s