Vacature Hujo

Vacature Hujo: projectmedewerker ‘regionale activiteiten’

 FUNCTIEOMSCHRIJVING

Opdracht: Uitvoering van een project rond de ontwikkeling en organisatie van vrijzinnig humanistische jeugdwerkactiviteiten in Vlaanderen en Brussel en het ondersteunen en ontwikkelen van Hujo spelen en activiteiten.

Toelichting: De ‘projectmedewerker regionaal’ zal vanuit Hujo vzw, de vrijzinnig humanistische jeugdvereniging in Vlaanderen en Brussel, kerncomités van vrijwilligers (16-35 jaar) oprichten in de verschillende Vlaamse provincies en Brussel. Zij/hij zal de kerncomités inhoudelijk coachen (vorming en begeleiding) en administratief ondersteunen in de organisatie van provinciale/regionale buitenschoolse activiteiten voor kinderen- en jongeren (6-30 jaar). Aansluitend zal deze medewerker instaan voor de ontwikkeling van (kant-en-klare) humanistisch geïnspireerde spelen en activiteiten, welke aangeboden worden aan Hujo animatoren (lokaal en landelijk), leerkrachten NCZ en andere vrijzinnig humanistische of pluralistische partners die buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren organiseren in Vlaanderen en Brussel.

 TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN:

 1. Ontwikkeling van een netwerk voor de organisatie van vrijzinnig humanistische jeugdwerkactiviteiten in Vlaanderen en Brussel
 1. 1.       Per provincie i.s.m. verschillende vrijzinnig humanistische organisaties een kerncomité van vrijwilligers, tussen 16 en 35 jaar, opstarten welke in de loop van het jaar jeugdwerkactiviteiten gaan ondersteunen en ontwikkelen
 2. 2.       De kerncomités coachen in het ontwikkelen van activiteiten en vormingen, over  jeugdwerk en jongereninitiatieven; hedendaagse trends bij de jeugd; het organiseren van een activiteit;  het rekruteren, coachen en waarderen van vrijwilligers,…  ontwikkelen en aanbieden
 3. 3.       Vanuit de kerncomités regionale feestcomités ondersteunen in de organisatie van lentefeesten/feesten vrijzinnige jeugd.
 4. 4.       De kerncomités coachen en ondersteunen in de voorbereiding en uitvoering van projecten en/of activiteiten
 5. 5.       Het project evalueren in functie van de goedkeuring van een jaarlijkse verlenging van het project en het maken van een doorstart van de kerncomités
 6. 6.       Een afsluitende activiteit organiseren voor de medewerker

 

 1. Ondersteuning regionale Hujo activiteiten
 1. 1.      De medewerker organiseert per provincie een aantal klasbezoeken, ter promotie van Hujo,  jeugdwerkactiviteiten  en de rekrutering van nieuwe vrijwilligers.
 2. 2.      De medewerker ontwikkelt, in samenwerking met enkele vrijwilligers en pedagogische medewerkers van Hujo, een concept voor ‘groot spel’ rond het werkthema (2014-2015 = overbevolking) en werkt dit uit tot kant-en-klare spelpaketten voor verschillende leeftijdsgroepen.
 3. 3.      De medewerker verzamelt, in samenwerking met enkele vrijwilligers en pedagogische medewerkers van Hujo, films of andere media m.b.t. het werkthema en werkt, voor verschillende leeftijdscategorieën, handleidingen voor kritische besprekingen uit.
 4. De medewerker faciliteert de organisatie van Hujo spelen bij lokale Hujo groepen en partners uit het vrijzinnig humanistisch netwerk.

WIJ BIEDEN

 • tijdelijk contract van 1 jaar met kans op verlenging tot onbepaalde duur
 • een actieve, uitdagende en afwisselende job met grote mate van zelfstandigheid
 • aangename werkomgeving in een klein team met bureau in Brussel
 • professionele ondersteuning van vakkundige collega’s en een enthousiast bestuur
 • voltijds (flexibel) werkrooster
 • een loon voor Bachelors cnf. paritair comité 329.01
 • gratis woon-werkverkeer (via openbaar vervoer) en verplaatsingsvergoeding
 • vorming, training en opleiding
 • gsm & laptop

 

FUNCTIETECHNISCHE KENNIS, ERVARING EN PERSOONLIJKE BEKWAAMHEDEN

Profiel

Het uitstralen van enthousiasme en gedrevenheid en constructief teamwerk zijn onontbeerlijk voor deze job. Je onderhoudt een goed persoonlijk contact met partnerorganisaties uit het vrijzinnig netwerk en met lokale Hujo groepen.  Als regionaal medewerker straal je professionaliteit uit. Dit betekent dat je op een correcte wijze communiceert, dat je nauwgezet werkt en dat je met kennis van zaken begeleiding en vorming aanbiedt. Een flexibele inzet is eigen aan de jobinhoud. Dit betekent dat je openstaat voor weekend- en avondwerk en niet opziet tegen regelmatige verplaatsingen naar verschillende regio’s in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk gewest.

Kennis en ervaring

Ervaring in het coachen van vrijwilligers
Ervaring in vorming in het jeugdwerk
Sterke voeling met de vrijzinnig humanistische gemeenschap en kennis van het jeugdwerklandschap in Vlaanderen
Goede kennis van MS Office (Word, Excel, Outlook) en ervaring met het professioneel gebruik internet en nieuwe media
Een bacheloropleiding of gelijkwaardig door ervaring
Goede kennis van Nederlands, zowel geschreven als gesproken
Rijbewijs B

Vereiste competenties

Generiek: Organisatiebetrokkenheid, voortdurend verbeteren, participatief meedenken, collegialiteit, zelfstandig werken, betrouwbaarheid, bereidheid tot avond- en weekendwerk , positieve ingesteldheid, efficiëntie en openstaan voor feedback en kritiek.

Kritisch: Communicatief vaardig zijn, adequaat kunnen omgaan met (nieuwe) informatie, kunnen coachen, kunnen plannen, besluitvaardig zijn, organisatiesensiviteit en netwerking.

CONTACT

Wij ontvangen uw motivatiebrief en cv uiterlijk op 30 november 2013.
derkje@hujo.be

Voor vragen over de aanwerving kan u terecht bij
Derkje Van der Elst
Coördinator Hujo
02/5217920
0496/402404

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Vacature

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s