Da moe kunnen in Gent: Dany mailt niet meer

GENT – Dit is de eerste vrijdag sinds september 2009 dat hier geen Da moe kunnen in Gent verschijnt. De reden kennen we allemaal. Afgelopen zondag overleed Dany Vandenbossche plots. Gentenaar.be verliest daarmee een trouw en loyaal medewerker. En een stipt medewerker. Die elke donderdag zijn tekst mailde, en, als er niet meteen een reactie van ons kwam, smste of belde, met de vraag of de mail goed aangekomen was.

 Da moe kunnen in Gent ontstond, nadat Dany Vandenbossche voor Gentenaar.be vanuit de coulissen van Gent Jazz verslag uitbracht van wat er rond en achter het podium gebeurde. Waarna hij meteen voorstelde om ook verslag uit te brengen over de muziekwedstrijd Jonge Wolven, tijdens de Gentse Feesten. ‘Ik zit er toch in de jury, en jullie redactie heeft al zoveel te doen, ik wil dat wel doen.’

De laatste dag van die muziekwedstrijd stapte ik naar Dany. ‘Ik hou wel van je schrijfstijl, wil je niet op wekelijkse basis iets schrijven voor ons? Je mag echt je zin doen. Één voorwaarde: het woord Gent moet één keer in je tekst voorkomen.’

En zo geschiedde. Dany begon er in september aan, om niet meer te stoppen. Alleen de maand augustus nam hij wat gas terug. Hij kreeg voor zijn bijdragen geen vergoeding. Daar vroeg hij ook niet om. Één keer per jaar lekker gaan eten, dat volstond.

Dany nummerde zijn bijdragen niet. De aanhef van zijn begeleidende mail was meestal dezelfde: Rudy, hierbij de zoveelste Da moe kunnen in Gent.

Gisteren kwam die mail dus niet. Het was vorige week niet de zoveelste, maar de laatste.

 

Het afscheid van Dany Vandenbossche heeft plaats op zaterdag 7 december om 15 uur in het crematorium Westlede in Lochristi.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Actueel, Vermeylenfonds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s