Johannes Wannijn en David Rovics in Buurtcentrum Rabot

Old Skool gitaar-en-arafatsjaaltje, niet Vietnam maar het roofkapitalisme in het vizier: David Rovics, de wereldwijd bekende linkse protestzanger, geeft op zaterdag 10 mei vanaf 19.15 uur een 11.11.11-benefiet in Buurtcentrum Rabot, Jozef II straat 104-106, 9000 Gent. Vermeylenfondsleden en VVK 5 euro, niet-leden 7 euro. Reserveren kan via rekeningnummer van Vinderhoutse Vingers: BE 77 8904 1414 2642. Kaarten liggen dan klaar aan de kassa. Voorprogramma: Johannes Wannijn.

Afbeelding

Johannes Wannijn komt uit Avelgem – en is ondertussen Gentenaar – zet meteen de juiste toon. Met zijn groep Strograss behaalde hij in juli 2013 tijdens de Gentse feesten op het Laurentplein de podiumprijs van Muziekmozaiek. Johannes Wannijn was ook te zien op de Nekkanacht, Lotte Remmen ondersteunt met viool.

David Rovics is een singer-songwriter pur sang en brengt liederen met een sociale betekenis. David hoeft geen mooi hotel, een eenvoudig bed is voldoende maar zijn songs zijn als pareltjes van zilver en goud. Hij is iemand die niet langs de zijlijn blijft staan, maar consequent meedoet, aan volkse protestbewegingen zoals ‘Occupy Wall Street’. David Rovics is niet commercieel, hij weigert bijvoorbeeld zijn songs op ITunes te zetten omdat zij geld aanrekenen om zijn songs te downloaden. Hij brengt met zijn liederen in beeld wat veel gewone mensen overal dagelijks moeten meemaken. Sociale onrechtvaardigheid, de waanzin van de oorlog, de globalisering met alle uitwassen van dien zijn thema’s van zijn liederen. David Rovics is een echte traveller, meestal toert hij de wereld rond. ‘How to get twelve visa for twelve countries in a hurry’ is niet toevallig één van zijn songtitels …

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s