“Holocaust der boten”

Schaam u diep, Theo Francken

Dat schrijft Bob Pleysier, de gewezen directeur-generaal van Fedasil (Klein Kasteeltje enz). http://www.demorgen.be/opinie/schaam-u-diep-theo-francken-a2308256/

Onze federale minister zei immers op de televisie, zondag in de Zevende Dag, dat hij “te velde” in Libië de boten wil vernietigen van de mensensmokkelaars – de boten dus waarmee vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Libië…, de hel in hun land ontvluchten. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2326257

Pleysier noemt dit terecht “…zijn hysterische oproep voor de Holocaust der boten”.

Zou Francken geen christelijke opvoeding gekregen hebben zoals de meeste Vlaamse kinderen? “De vreemdelingen herbergen” is één van de plichten van een christen.

Zou Francken de wet niet kennen, die eenieder verplicht een persoon in nood te helpen? Wat zegt de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, over veiligheid, over vrijheid van verplaatsing?

De maatregel van Francken is de deuren vergrendelen van een brandend gebouw zodat niemand kan ontsnappen.

Maar bedreigen deze vluchtelingen onze welvaartstaat? Moeten we onze burgers verplichten hun bezittingen te verdelen met de asielzoekers? Volgens de Wereldbank en de OESO kunnen migranten hun eigen welvaart produceren; het BNP en de belastingsinkomsten stijgen. http://www.demorgen.be/plus/wat-als-alle-afrikanen-nu-eens-welkom-waren-a-1429832162351/
Editoriaal van DeMorgen: http://www.demorgen.be/plus/standpunt-a-1429832163864/

Eerder schreef ik over het “Europees cynisme: eerst heeft het Westen chaos geschapen in meerdere moslimlanden, door aldaar de regeringen, leger en bestuursorganen en infrastructuur te vernietigen. De bombardementen gaan nog steeds door. Vervolgens willen onze ministers de miljoenen slachtoffers van die oorlogen geen opvang bieden in Europa, noemen ze hen illegalen, en snijden ze alle vluchtroutes af. Tenslotte dikke tranen over de vrouwen en kinderen die verdrinken”.

Frank Roels

 

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Actueel, Debat, Economie, Ethiek, Europa, Humanisme

6 Reacties op ““Holocaust der boten”

 1. Jef Lambrecht, Midden-Oosten journalist: “Europa gedraagt zich schandalig, immoreel. En dan kunnen die staatsleiders niet eens tot een akkoord komen hoe ze die vijfduizend mensen extra dan moeten verdelen. Hoe is het in godsnaam mogelijk?…Elke econoom zal je zeggen dat vluchtelingen goed zijn voor de economie. Amerika is gebouwd op vluchtelingen” (Humo, 19/5). Lambrecht bracht ook zopas zijn encyclopedisch boek uit over “IS. Het nieuwe terrorisme van Daesh en de ondergang van de Moslimbroederschap”.

 2. MIGRATIE MOET ONZE ECONOMIE REDDEN: Jan Hertogen: “De Duitse economie staat voor een fatale catastrofe, zowel in de 16 Länder, in West- en in Oost-Duitsland. Enkel een massale immigratie kan Duitsland redden. Dit is geen prognose, projectie of voorspelling, dit is het doorrekenen van wie de komende 15 jaar de actieve bevolking zal verlaten (de 50-64 jarigen) en er zal instromen (10-24 jarigen). Tegen 2021 kan Duitsland maar de goede helft vervangen door 10-24 jarigen van wie dan 50-64 jarig is”. http://www.npdata.be/BuG/267-Duitsland/

 3. GENERATIEWISSEL VAN ACTIEVEN IN MEESTE EUROPESE LANDEN IN DEFICIT: Jan Hertogen: “Griekenland en ook Spanje staan voor een horrorscenario wat actieve bevolking betreft. Nederland had slechtere
  startpositie in zelfde demografisch vooruitzicht als België. Japan en
  Duitsland, verliezers in WO2, met een gelijklopend negatief saldo in de
  generatiewisseling, 70 jaar na het einde van de oorlog. VSA is het enige land met een continue + saldo in de generatiewisseling. Rusland door grotere compensatie van het aantal slachtoffers in WO2 geeft grotere dip in wisseling generaties, maar niet zo groot als Duitsland. China’s overschot van 180% in de generatiewissel in 1990 zakt tot 0% in 2015 en tot -25% in 2020 om vanaf 2040 nog verder te dalen. http://www.npdata.be/BuG/268-Europa

 4. Frank Roels

  12 5 2015 Vrije Universiteit A’dam
  DATABANK OVER GRENSDODE ZUID-EUROPA:
  Vandaag maken wetenschappers van de VU, afdeling Migratierecht, een databank openbaar met de gegevens van migranten die op de grens van Zuid-Europa omkwamen in de periode 1990-2013.
  Prof. Thomas Spijkerboer, Tamara Last en collega’s stellen voor dat Europese staten zulke gegevens blijven verzamelen onder toezicht van een nieuw European Migrant Death Observatory dat onderdeel moet worden van de Raad van Europa.
  Het European Migrant Death Observatory kan twee doelen bereiken:
  1. Aanpassing van Europees migratiebeleid zodat minder mensen omkomen op de grens,
  2. Meer grensdoden identificeren.
  Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de Engelse versie van de VU-website en de database met gegevens over grensdoden in Zuid-Europa, verzameld door de onderzoekers.
  “The European policy response to the large number of migrant deaths is characterized by tunnel vision. Over the past 25 years, the combat against irregular migration has intensified, and at the same time the number of people dying has increased. “These two developments may be related: the increasing number of deaths may be in part an unintended side-effect of European policies”, says prof. Thomas Spijkerboer.
  “This database underlines decades of indifference of European states. They had this information all the time, but failed to collect it”, says Thomas Spijkerboer.
  http://vu.nl/en/news-agenda/news/2015/apr-jun/European-Migrant-Death-Observatory-needed.asp

 5. Scheepsramp? Of weigeren van hulp in nood? Opnieuw 400 verdronken.
  Hoelang nog blijven de regeringen van de Europese landen de kop in ’t zand steken, terwijl opnieuw honderden radelozen verdrinken? Ze verdrinken doordat veilige oversteekboten en vliegtuigen verboden worden, en legale reisdocumenten geweigerd – door onze ministers. Bombarderen, dàt doen die ministers wèl (althans ze geven de opdracht aan onze soldaten). Ook lieten ze miljarden belastingsgeld uitwijken naar de paradijzen. In wat voor een wereld leven wij? Indien God zou bestaan, zou hij dit niet onbestraft laten. Jezus wordt opnieuw gekruisigd, nu door zijn eigen volgelingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s