Jong Grut in het Hof. Mogen we nog jong zijn alstenblieft?

Gentse feesten debat

gas

Vrijdag 18 juli 2014, 20.00 uur
Hof van Ryhove, Onderstraat 20, 9000 Gent
Prijs: VVK: €6 /  -26 jarigen en  masereelfondsleden: €4 /  ADK: €7,5 – tickets via uitbureau: http://www.uitbureau.be/voorstelling2.aspx?VoorstellingId=3049
Meer informatie: Masereelfonds, 09/225 38 53, gent@masereelfonds.be, www.hofvanryhove.be

Improvizeer, de gelauwerde theatergroep uit Antwerpen creëert op suggestie van het aanwezige publiek een aantal typische scènes uit de hedendaagse jongerencultuur (gaande van straatcultuur, hiphop over politieke betrokkenheid en maatschappelijk engagement). Voor en na het optreden wordt er plaats gemaakt voor een diepgaand debat over het recht op jong zijn en het Gentse GAS-beleid. Gemeentelijke administratieve Sancties zijn niet uit het nieuws weg te slaan. Welhaast elke dag worden we getrakteerd op een bericht over een hilarische toepassing van de GAS-wetgeving. Maar de anekdotiek mag ons de context niet uit het oog doen verliezen. De GAS wetgeving is om meer dan enkel de absurde toepassing ervan te bekritiseren. Diverse aspecten spelen: de scheiding der machten, het recht op sociale actie, het gebruik van openbare ruimte, de tweespalt tussen een verzorgende of repressieve samenleving. Met: Jan Nolf (ex-vrederechter), Mathias Vander Hoogerstraete (TegenGAS & GASvrijGent), Pascal Debruyne (stadssocioloog), Baharak Bashar (Plasactie), Tom Vrijens (ACV jongeren), Dominique Willaert (moderator)

Tijdens de Gentse feesten staat de volledige Gentse feesten programmatie in het licht van GAS, check www.hofvanryhove.be voor het volledig programma!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Activiteit, Actueel, Cultuur, Debat, Ethiek, Humanisme, Politiek, Theater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s